söndag 2 oktober 2011

Fredag 23 September / Italien och Riva del Garda / MTB

Så gött, vi bokade en resa med våra vänner Jussi och Malin i somras å´ nu är vi här. Sol och värme, 25-28 grader och riktigt grönt å´ härligt fortfarande. Vi bor i byn Torbole alldeles intill staden Riva och på spttsen av sjön Garda. Superläckert med bergstoppar runt om på ca 2000 m.öh. Ute på sjön kryllar det av vindsurfare och seglare, säkert 100 av vart, känns knappt som om dom skulle få plats :-)

Vi hämtar upp våra förbokade cyklar, 3st GT Force och en GT 29er får vi, 3 riktiga All Mountain hojar och 29ern kan jag känna är mer åt XC hållet, den får Malin idag. Märks att det är slutet på säsongen för hojarna är rätt buskiga, men va gör det - vi ska ut å´ njuta av "alpluften"!

Jussi och Malin har varit här ett gäng gånger förut så dom visar vägen. Börjar klättra upp på en gammal transportväg söder om Riva, planen är upp till en sjö på 600 meters höjd, runda den ner ungefär samma väg å´ så upp till en kyrka som ligger på knappt 400 meter, där är det tänkt att vi ska äta och avsluta med en bärs.

Upp mot sjön är så grymt gött, fina vägar på asfalt, grus, lite stig och utslängd betong på vissa branta ställen. Jag slår och förundras över hur mycket cyklister och trekkingfolk det är, hela tiden som vi kommer ikapp eller möter cyklister, ja även blir omkörda! Kanske inte så konstigt med tanke på blycyklarna vi valt och med tanke på vårt alldeles perfekta crusing tempo. Snart har vi rundat Lago di Ledro och är på väg ner mot Riva igen. GT hojen jag har rullar inte ens på bra när det går utför, visar sig att hjulen inte spårar, varken fram eller bakhjul sitter i linje! Mycket märkligt men det har som sagt inte så stor betydelse en dag som denna. Klättrar upp till kyrkan, kommer inte ihåg namnet men Jussi och Malin berättar att deras tjej, Felicia, cyklade upp hit i somras, imponerande 8 år och 400 höjdmeter utan puttning!! Sätter oss i solvägen och avnjuter en äkta Italiensk pasta Carbonara, unnar oss 2 bärs och en cappuccino innan vi rullar ner, vilken dag, vilken livskvalitet längtar redan tills i morgon...

3 timmars cykling och 1000 höjdmeter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar